13. janvāra grautiņā cieš arī LNB ēka

13. janvāra demonstrācijai Doma laukumā sekojošo grautiņu laikā tika nodarīti nopietni postījumi Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkai Vecrīgā, Jēkaba ielā 6/8.

Cietusī LNB ēka Jēkaba 6/8

Militārās policijas automašīnu veidotā barjera atradās tieši pie LNB ēkas durvīm. Satrakotais pūlis laužoties cauri barjerai un apmētājot automašīnas ar bruģakmeņiem un ķieģeļiem, izsita LNB darba telpu un lasītavu logus, sabojāja mēbeles un datorus. Zaudējumi mērāmi vairākos tūkstošos latu.

Vairāk attēlu par cietušo LNB ēku atrodami šeit.

7 domas par “13. janvāra grautiņā cieš arī LNB ēka

  1. Šobrīd bibliotēkas lasītavu darbība Jēkaba ielā 6/8 atjaunota ierastā režīmā. Vēl vakar, 15. janvārī lasītājiem nebija pieejama visvairāk cietusī Periodikas lasītavas uzziņu telpa pirmajā stāvā, bet nu arī tā ir savesta kārtībā. Logu stiklošanas un telpu uzkopšanas darbi norisinājās divas dienas. Visgrūtāk ir ar masīvo ārdurvju iestiklošanu.

  2. Es gribētu padalīties pārdomās par redzēto 14. janvāra rītā.
    Stāvot pie Jēkaba ielas 6/8 durvīm un vērojot milzīgos ziņkārīgo pūļus, kas straumēm plūda vērot – kāda izskatās Vecrīga pēc grautiņa iepriekšējā vakarā – pārņēma sireāla sajūta.

    Cilvēki drūzmējās pie sasistajām rūtīm ar bruģakmeņiem rokās, gandrīz katram otrajam fotoaparāts, smaidīgi fotografējās un bija tāda sajūta, ka cilvēki īsti nesaprot, kas ir noticis.

    No otras puses, protams, bija prieks dzirdēt arī dažu līdzjūtīgu vārdu – bilbiotēku jau gan nevajadzēja demolēt, par ko tad jums tā un tamlīdzīgi.

    Bet kopējā sajūta – ļoti skumja.

  3. Kad puulis ir graushanas nepraataa, tad jau vienalga, kas ir taa priekshaa, vai traapa cilveekam vai kultuuras objektam, un veel mazaak domaajam par to, no kaadiem liidzekljiem sho postazhu sakops …kriize…

Komentēt